Pytania dotyczące ochrony i odpowiedzi Zamawiającego

Dokument do wpisu Usługi Ochroniarskie, opublikowany .

Pobierz oryginał (PDF, 32 KB): Pytania dotyczące ochrony i odpowiedzi Zamawiającego

Pytania dotyczące ochrony

1. Proszę o informację, czy Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia przez osoby posiadające orzeczony stopień niepełnosprawności.

Odpowiedź: Nie dopuszcza

2. Proszę o informację, czy wszystkie roboczo – godziny mają być realizowane na podstawie umowy o pracę, czy też Zamawiający dopuszcza umowy dzielone (umowa o pracę oraz umowa zlecenie).

Odpowiedź: Regulują przepisy Kodeksu pracy

3. Czy w przypadku gdy pracownik ochrony zadeklaruje pracę powyżej pełnego etatu, Zamawiający oprócz wymogu o pracę w pełnym wymiarze godzin, pozostawia w gestii Wykonawcy formę zatrudnienia w dodatkowym wymiarze roboczogodzin dla tego samego pracownika?

Odpowiedź: Regulują przepisy Kodeksu pracy

4. Czy Zamawiający wymaga, aby wszyscy pracownicy realizujący przedmiot zamówienia byli pracownikami kwalifikowanymi?

Odpowiedź: Tak

5. Czy Zamawiający wymaga podjazdów grup interwencyjnej? Jeżeli tak to na jakich czasach i wymaganiach?

Odpowiedź: W przypadku o jakim mowa strona 5 punkt 6

6. Proszę o informację, czy Zamawiający udostępni Wykonawcy bezpłatne pomieszczenia wraz z dostępem do energii elektrycznej, łączności telefonicznej oraz urządzeń sanitarnych.

Odpowiedź: Tak udostępni

7. Proszę o potwierdzenie – zamówienie opiewa na 1 całodobowy jednoosobowy posterunek

Odpowiedź: Tak zamówienie dotyczy 1 całodobowy i jednoosobowy posterunek (dyżurka)

8. Transport wartości pieniężnych obejmować będzie wartości do ilu jednostek obliczeniowych?

Odpowiedź: Do 1 jednostki obliczeniowej

9. Proszę o informację w czyjej gestii jest zapewnienie pracownikom sprzętu do odśnieżania i zamiatania?

Odpowiedź: Zamawiający zapewnia sprzęt do odśnieżania i zamiatania

10. Czy zamawiający wg. zapisu „Wykonawca zobowiązany jest ubezpieczyć pracowników ochrony od następstw nieszczęśliwych wypadków, które mogą wydarzyć się w związku z wykonywaniem zadań objętych umową. W tym zakresie Zamawiający nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności prawnej.” wymaga od Wykonawcy dodatkowego NNW?”

Odpowiedź: Tak wymagamy